Dyrecoach.dk tilbyder professionel hesteterapi. Certificeret rådgivning som kan fjerne uhensigtsmæssige adfærdsproblemer hos din hest.

Derfor er hesteterapi godt

Heste er både flokdyr og flugtdyr. Deres øjne sidder på siden af hovedet, så de har udsyn til alle sider. En anatomisk detalje som også bekræfter hestens rolle som byttedyr. Heste er på alle måder bygget til flugt – til at sætte hurtigt i løb, hvis de udsættes for fare. Det karaktertræk har været livsnødvendigt for hestene, dengang de var vilde og levede i det fri. Det flugtinstinkt er stadig dybt forankret i hestenes væsen.

Det at heste er flugtdyr, gør også at de ofte bliver urolige, når de fx ser en flagrende plastikpose, fugle der pludselig flyver op eller lignende hændelser. Ligeledes vil mange heste instinktivt undgå små rum eller smalle passager, som de ikke kan flygte hurtigt fra.

De flugtbetonede karaktertræk kan hurtigt give heste nogle uhensigtsmæssige adfærdsproblemer. En simpel ting som at få hesten op i en trailer, kan dermed blive vanskeligt. Det er bl.a. her hesteterapi kan hjælpe.

Professionel hesteterapi

Hos dyrecoach.dk er du sikret kvalitetssikret hesteterapi. En god behandling kræver både tålmodighed og kendskab til hestens adfærd. Indledningsvist undersøges hesten derfor altid fysiologisk. Ofte kan adfærdsproblemer hos heste nemlig også skyldes rygsmerter eller lignende. Er hesten skadet, anbefales det at den sendes til dyrlæge. Herefter kan behandlinger som fx massage, osteopati eller kranio-sakral terapi hjælpe hesten yderligere. Alt sammen behandlinger som udbydes hos dyrecoach.dk.

Er kilden til hestens adfærdsproblemer istedet psykiske, igangsættes den psykiske hesteterapi. Her handler det om at opbygge tillid til hesten, så den egentlige terapi kan igangsættes. Her handler det i høj grad om at læse hestens signaler, og ændre den dårlige adfærd igennem positivbrug af belønninger. Hesten skal have fjernet angsten og stressen, igennem positive oplevelser.

Traumatiserede heste

Adfærdsproblemer hos heste kan også skyldes mishandling og vanrøgt af forskellig slags. Har du købt en hest som har været udsat for mishandling, kan det tage meget lang tid at genvinde dens tillid. Her er der ikke stor forskel på dyr og mennesker. Er hesten meget traumatiseret, er det ekstra vigtigt at indkalde en professionel hesteterapeut eller en såkaldt hestehvisker. Det finder du hos dyrecoach.dk. Her er kærligheden og den professionelle viden på plads, så hesten sikres den bedst tænkelige hesteterapi.

Bestil hesteterapi i Århus

En professionel adfærdskonsultation hos dyrecoach.dk varer typisk 1-2 timer og foregår der hvor din hest er opstaldet. Konsultationen omfatter en fysiologisk undersøgelse efterfulgt af en grundig gennemgang af det aktuelle problem, samt baggrundsanalyse og evaluering. Derudover arbejder vi med relevante øvelser så du får råd og vejledning til den fremadrettede håndtering af problemet.

Priser for hesteterapi

På hverdage før kl.17.00: 1½ – 2 timer + fri opfølgning pr. mail eller telefon: 1.000 kr.
I weekender/hverdage efter kl.17.00: 1½ – 2 timer + fri opfølgning pr. mail eller telefon: 1.200 kr.
Ønsker du ekstra konsultation koster det 600 kr.
Kørselstillæg: Der pålægges 3,80kr. pr. km. til kundens bopæl.